contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


1033 RC Amsterdam
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

NDSM Get Lost: 25 juli

Alle Nieuws Items

 

 

NDSM Get Lost: 25 juli

Esther Frank

NDSM Get Lost: Zomereditie 25 juli

Het culturele evenement NDSM Get Lost maakt zich op voor de zomereditie. Vier partijen op de werf bundelen op deze donderdagavond de krachten voor een kunstzinnig programma. Tijdens deze avond kunnen zowel bezoekers als bewoners ontdekken wat de NDSM op cultureel gebied te bieden heeft: van tentoonstellingen, optredens en lezingen tot workshops, live-muziek en meer.

Ben je nieuwsgierig? Kom dan naar de zomereditie op 25 juli bij Nieuw Dakota, Beautiful Distress House, Stichting NDSM-werf en Treehouse NDSM.

De toegang is gratis.

Rondleiding

Sluit je aan bij een speciale rondleiding die je langs verschillende locaties brengt en informatie geeft over het programma. Deze begint op 25 juli om 19 uur bij  Treehouse NDSM.
Tickets voor de rondleiding kosten €5 en zijn inclusief een welkomstdrankje: klik hier

Programma

BEAUTIFUL DISTRESS https://www.beautifuldistress.org/ 

Ship of Fools: Waanzin, Kunst & Herstel is een workshop van Mitchel Breed, geïnspireerd door Jheronimus Bosch. Deelnemers delen ervaringen, inzichten en maken collages, reflecterend op hoe maatschappelijke systemen onze mentale gezondheid beïnvloeden. Zo treden we in Bosch zijn voetsporen, door de collectieve waanzin van onze samenleving te verbeelden.

NIEUW DAKOTA https://www.nieuwdakota.com/ 

Nieuw Dakota presenteert de tentoonstelling (+ Supplementary Fee) van Thordur Hans Baldursson. De tentoonstelling biedt een kritische kijk op de uitdagingen waar kunstenaars en culturele instellingen mee te maken hebben. Nieuw Dakota organiseert een rondleiding langs de verschillende kunstwerken die, door middel van het inwerpen van een muntje, een ultieme ervaring aan de bezoekers bieden.

STICHTING NDSM-WERF https://www.ndsm.nl/

Stichting NDSM-werf leidt je langs drie werken die nu op NDSM te zien zijn. De tour start bij NDSM Lusthof, een architectonische tuin van Studio Ossidiana. Vervolgens gaat de tour langs Pavlopetri, een installatie met geluid van Siba Sahabi. De tour eindigt bij het kleurrijke werk (Leave) Space for Space van de Engelse Morag Myerscough. Om 20.30 start hier een (gratis toegankelijk) spoken word event, samengesteld door Mahat Arab.

TREEHOUSE NDSM https://www.treehousendsm.com/ 

Pop-up Expositie: Wij presenteren de eerste editie van een nomadisch platform voor tentoonstellingen binnen Treehouse NDSM. Elke maand een ander project in een andere lege ruimte. Voor deze eerste editie toont onze buitenetalage “Doolhoofd” van bewoonster Eveline Alders. Eveline's 'doolhoofd' geeft inzicht in hoe je de weg kunt vinden in je eigen persoonlijke labyrint. De bezoekers worden uitgenodigd om te ontdekken of het hen helpt rust te vinden of de weg kwijt te raken. De kunstenaar zal haar werken presenteren tijdens de rondleiding voor NDSM Get Lost.

Alle data 2024

- Zomereditie: donderdag 25 juli
- Herfsteditie: donderdag 26 september
- Wintereditie: donderdag 12 december

Tijden

- 17:00 tot 21:00 uur
- Start rondleiding   19:00 uur

Deelnemende partijen

Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een hedendaagse kunsttentoonstellingsruimte op de NDSM-werf. Het experimentele programma omvat exposities, performances, rondleidingen en educatieve activiteiten, met als doel zowel kunstenaars als bezoekers uit te dagen en hun perspectief op de wereld te verruimen.

Beautiful Distress House

Stichting Beautiful Distress maakt met kunst mentale kwetsbaarheden zichtbaar, voelbaar en daarmee bespreekbaar. Kunst spreekt immers onze zintuigen en geest aan; het stelt ons in staat om anders te kijken en maakt ons bewust van onze eigen vooroordelen over mentale gezondheid. Door middel van tentoonstellingen, artist-in-residence programma's en randprogrammering daagt Beautiful Distress uit hierover te praten.

Stichting NDSM-werf

Stichting NDSM-werf programmeert en beheert de monumentale buitenruimte van NDSM als een culturele werf waarbij het publieke karakter, creatief experiment en meerstemmigheid centraal staat. De stichting ontwikkelt en presenteert locatie-specifieke installaties en kunstwerken van en met kunstenaars, ontwerpers en architecten.

NDSM Treehouse  

NDSM Treehouse is een broedplaats op de NDSM-werf met ateliers van kunstenaars, workshops en evenementen. Het diverse programma biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, live-muziek te beluisteren tijdens 'Live At Our Place', of exposities te bekijken.